Tallinpitäjän esittely

Maria

Opettajana toimii vuonna 1983 syntynyt Maria Anttila. Maria on koko ikänsä touhunnut hevosten parissa. Ratsastuksen Maria on aloittanut 4-vuotiaana, mutta säännölliseksi harrastus muuttui 1994, kun hän alkoi käydä KT-talleilla Äetsässä Kirsi Asikaisen opissa. Ensimmäisen oman hevosen Maria sai 1998 ja siirtyi samalla Niinisalon Ratsastajien talleille. Parhaimmillaan Maria kävi tunneilla Niinisalossa kaksi kertaa viikossa oman hevosen liikutuksen lisäksi.

Ensimmäinen oma hevonen, Admiral Bravesta eli Ami, oli lämminverinen, jonka Maria koulutti ratsuksi. Hevosen jalkavaivojen vuoksi Maria päätyi kuitenkin myymään Amin ja se löysikin hyvän uuden kodin Ikaalisista. Amin lähdöstä melkein seuraavana päivänä saapui uusi harjoittelu- ja kisakaveri, budjonny-ruuna Lak Sov eli Loksu.

Tullessaan Loksu oli menettänyt täysin luottamuksensa ihmiseen ja oli jopa vaarallisen vihainen: hyökki tarhassa ja boksissa päälle. Ratsastaessa se taas oli oikea liimakavio ja eteenpäin liikkuessa etu- ja takapää olivat aivan eri paria. Ajoittain ei hevosessa tuntunut olevan muuta hyvää, kuin upea ulkonäkö. Moni ihmettelikin Marialta ensimmäisen puolen vuoden aikana, että miksi valitsit juuri tuon hevoseen. Maria ei lannistunut, vaan jatkoi työntekoa ja niin kaikki kääntyi parhain päin. Loksu rauhoittui ja alkoi suhtautua ihmisiin luottavaisemmin ja sopivalla ruokavaliolla ja treenillä alkoi liikkua oikein päin. Nuoruudessa Loksulla on kisattu kansallisia esteitä ja Maria kisasi sen kanssa aluetasolla kenttä- ja estekisoissa hyvällä menestyksellä, saaden lukuisia sijoituksia ja voittoja. Parhaina saavutuksina ratsukolla mm. aluekenttäpronssi 2004, ja este-aluecup jaettu ensimmäinen sija vuonna 2003. Loksu toimii tällä hetkellä kevyessä tuntikäytössä kuntonsa mukaan, herrallan kun alkaa olla jo ikää.

Maria on työskennellyt vuosia lasten ja nuorten parissa eri tehtävissä. Tradenomiksi hän valmistui muutama vuosi sitten. Hevosten ohella Mariaa työllistävät lapset Ronja, Rasmus ja Riina.